История

На 17.09.1970г. Спортно училище “Майор Атанас Узунов”, гр. Русе, за пръв път отваря врати. Основната му цел е изграждането на високоразрядни спортисти с принос към националния спорт.

Тук е започнал пътя към успеха на 3-ма олимпийски шампиони – Валентин Йорданов, Христо Марков и Таню Киряков; 32-ма медалисти от световни първенства; 38 медалисти от европейски първенства.

Мисия

Това е много повече от училище – тук е дом и семейство за тези, избрали да се посветят на собственото си израстване – както физически, така и емоционално. Тук срещаме уникални хора – учители, треньори и съученици – и завързваме приятелства за цял живот. Тук подкрепяме мечтите ви,  подаваме ви ръка, за да се изправите, когато паднете; провокираме и развиваме вашето мислене в класната стая и ви предизвикваме в тренировките. 

Обръщение

Директорът на Спортно училище „Майор Атанас Узунов“, Евгени Недев, се обръща към настоящи и бъдещи възпитаници на училището с дългогодишни традиции в спортното майсторство.

Защо да изберете нас?

Високи стандарти в класната стая и високо спортно майсторство
Квалифицирани преподаватели;
Гъвкави учебни планове;
Модерни класни стаи;
STEM център;
Училищен стол;
Общежитие;
Спортни зали;
Спортни лагери;

  • Всички
  • Новини
  • Спортист на месеца

Валентин Мутафов стана „Спортист на месеца“ на Спортното училище за месец март

Възпитаникът на Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ Валентин Мутафов, който е и състезател на русенския волейболен клуб „Дунав“, стана „Спортист на месеца“ на училището. Отличието му беше връчено от кмета на Русе Пенчо Милков в присъствието на заместник-кметът по спорт и младежки дейности Борислав Рачев, 

Заместник-ректорът на Националната спортна академия изнесе лекция в Спортното училище

На 2 април Проф. Татяна Янчева – зам. ректорът на НСА и проф. Михаил Михайлов – Катедра Теория на спорта, изнесоха лекции на тема Психическа подготовка в спорта и Същност на физическото натоварване. Лекциите бяха част от обучението на учителите по специализирана спортна подготовка по 

Виктор Ламбев е шампион на държавното първенство в Ботевград

Първо място в категория 71 кг. зае Виктор Ламбев от боксов клуб „Локомотив“ – Русе на завършилото днес държавно лично – отборно първенство и купа България за мъже в Ботевград. Съотборникът му Виктор Григоров зае трето място в категория до 51 кг.